SlimRenoveren maakt op deze webpagina zo beperkt mogelijk gebruik van cookies. Meer informatie

Over SlimRenoveren

Midden in de renovatiemarkt: dat is waar SlimRenoveren staat. Met een brede blik op de markt zetten we ons in voor corporaties, aanbieders en bewoners om samen het beste uit de bestaande woningvoorraad te halen. Omdat we verschillende vakdisciplines zoals bouwtechniek, proces- en productontwikkeling, vastgoedexploitatie en communicatie met elkaar in verband brengen, zijn we niet eenvoudig in een hokje te stoppen. Als professionals kennen we de bouw- en corporatiemarkt, zijn we thuis in de bestaande woningvoorraad en weten we te prikkelen met onze verfrissende ideeën.

Duurzaam? Duurzaamheid is voor ons vanzelfsprekend. Het is geen doel op zich, maar een middel om resultaat te bereiken. Pas als duurzaamheid integraal onderdeel uitmaakt van het denken en doen, kunnen we echt stappen zetten naar een toekomstbestendige woningvoorraad.

afbeelding 4
afbeelding 38

Ons speelveld

SlimRenoveren staat midden in de driehoek tussen corporaties, aanbieders en bewoners in de volkshuisvesting. Onze focus ligt op het realiseren van een duurzame toekomst voor de omvangrijke sociale woningvoorraad in Nederland.

Voor woningcorporaties dragen wij bij aan het verduurzamen van het woningbezit en aan de doelstelling om met minder geld meer te doen. Dat doen we bijvoorbeeld door het begeleiden van vernieuwende uitvraagprocessen op basis van regisserend opdrachtgeverschap. Daarnaast helpen we corporaties bij het inrichten van bewonersparticipatie en adviseren we bij de planvorming van onderhouds- en renovatieprojecten, van planmatig onderhoud tot Nul op de Meter.

We ondersteunen bouwbedrijven en de toeleverende industrie bij het ontwikkelen van producten en concepten. We begeleiden innovatieprocessen van marktonderzoek tot technische ontwikkeling. Ook coachen we bouwbedrijven en consortia bij het formuleren van hun antwoord op de nieuwe uitvragen, waarbij we de kracht van de organisatie inzetten om een treffend antwoord te geven op de vraag van de opdrachtgever.

afbeelding 65

Doris de Bruijn

Doris gaat voor het realiseren van een duurzame woningvoorraad met gelukkige bewoners. De brede scope en de drive om met projectteams en bewoners tot de beste aanpak te komen, zijn kenmerkend voor Doris. Ze is enthousiast, empathisch en kritisch tegelijk. Met haar sterke, integrale visie op de bouw en reeds opgebouwde ervaring weet ze gepassioneerd zelfs de meest vastgeroeste mensen in de bouwkolom te overtuigen om in te zetten op innovatie en klantgerichtheid!

Met een passie voor zeilen en reizen is Doris in haar vrije tijd regelmatig op het water en in het buitenland te vinden om haar horizon te verbreden en nieuwe inspiratie op te doen.

Kennismaken met Doris?

Bel haar op +31 (0) 6 48 25 57 42, stuur een e-mail of leg contact via Linkedin.

Doris is in 2015 genomineerd voor de titel 'Duurzame Bouwvrouw'. Ze won de publieksstemming en behaalde een tweede plaats in de verkiezing.

 

 

afbeelding 67

Sean Vos

Door innovatie een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving: dat is de drijfveer van Sean in zijn werk. Met zijn positieve instelling en aanstekelijk enthousiasme motiveert hij opdrachtgevers om net die stap extra te zetten in ieder project en zaken grondig aan te pakken. Hoewel opgeleid als echte bouwtechnicus, bijt hij zich graag vast in andere vakdisciplines zoals vastgoedexploitatie, marketing en communicatie. 

Naast zijn passie SlimRenoveren, houdt Sean zich ook graag bezig met fotografie, snowboarden en bergsport. Als redactielid voor een reismagazine weet hij zijn avonturen boeiend te verwoorden en in beeld te brengen.

Kennismaken met Sean?

Bel hem op +31 (0) 6 14 52 16 17, stuur een e-mail of leg contact via Linkedin.

Visie & werkwijze

Samenwerking en de dialoog tussen vraag en aanbod is in de renovatiemarkt cruciaal om vooruitgang te boeken. Daarom werken we zowel voor woningcorporaties als voor aanbieders in deze markt. Integriteit, onafhankelijkheid en openheid van zaken zijn daarbij niet alleen onze kernwaarden, maar ook onderdeel van onze persoonlijkheden. We zetten, met respect voor de belangen van onze opdrachtgevers, ons netwerk graag in om partijen aan elkaar te verbinden waar dit meerwaarde biedt. De betrokkenheid bij onze projecten gaat verder dan uitsluitend de overeengekomen afspraken en de te leveren prestaties. Samen het beoogde doel bereiken, dat is wat uiteindelijk telt!

Als kleine en flexibele organisatie, pakken we de zaken nét even anders aan. Voor ons geen duur kantoorpand, maar een flexwerkplek in één van de mooiste historische gebouwen van Eindhoven: de Lichttoren. Goede koffie, internet én een stopcontact, meer hebben wij niet nodig om te kunnen werken. Hoewel we fan zijn van Nul op de Meter, hebben we liever geen nul op onze snelheidsmeter. Om tijdverlies in de file te voorkomen, vergaderen we daarom regelmatig op afstand via Skype, Google Hangout en Facetime. Zo houden we ons werk efficiënt, inspirerend en leuk!

Kom gerust eens langs in de Lichttoren om te zien hoe we de zaken aanpakken. De koffie staat niet klaar, want die wordt ter plekke vers voor u bereid...

 

afbeelding 32
afbeelding 104afbeelding 105afbeelding 106afbeelding 107

Samenwerken

Succes bereik je niet alleen. Zeker wanneer het gaat om complexe projecten en innovatietrajecten is samenwerking tussen verschillende vakdisciplines essentieel. We beschikken over een groot netwerk en zien samenwerking als een essentiële schakel in ieder project. Met een aantal organisaties werken we intensief samen. We zijn bijvoorbeeld als expert aangesloten bij de Vereniging Stroomversnelling om actief bij te dragen aan de Nul op de Meter transitie in Nederland. Voor vraagstukken op het gebied van strategie en beleid werken we samen met het ervaren team van FM Consultants. Voor het delen van kennis en het voeren van de dialoog over de bestaande woningvoorraad zijn we actief partner van Renda. En om meer aandacht te schenken aan de succesfactoren van renoveren vanuit bewonersperspectief, zijn we mede initiatiefnemer van het Homemates kennisplatform.