SlimRenoveren maakt op deze webpagina zo beperkt mogelijk gebruik van cookies. Meer informatie

29 - 9 - 2015

Het land van SlimRenoveren

Doris heeft deze blog geschreven naar aanleiding van haar nominatie voor de titel 'Duurzame Bouwvrouw 2015'. Deze blog verscheen eerder op www.duurzamebouwvrouw.nl.

Er was eens…

Een pas afgestudeerde bouwkundestudente die samen met een studievriend haar eigen bedrijf oprichtte. Ze had niets, geen geld, geen dichtgetimmerd businessplan, geen financiering.. Maar ze had wel een droom, een visie en een ijzersterke wil om die te gaan realiseren. Ze zou de bouw wel eens laten zien hoe het anders en duurzamer kan!

Een wervelende start

Zes jaar geleden, op de dag van ons afstuderen schreven Sean en ik SlimRenoveren in bij de Kamer van Koophandel en kon het grote avontuur beginnen. Het was zoeken, zoeken naar de juiste contacten en zoeken naar de eerste opdrachten. Gelukkig werd onze website www.slimrenoveren.nl via internet goed gevonden. Het bleek een gewild onderwerp te zijn voor symposia en vakbeurzen. En zo stond ik al snel voor volle zalen de SlimRenoveren visie te verkondigen. Veel enthousiaste reacties, interviews, krantenartikelen en zelfs een aantal aanmoedigingsprijzen gaven me energie en het vertrouwen dat we op de goede weg waren. Alleen de opdrachten stroomden nog niet binnen…

Zes jaar geleden, op de dag van ons afstuderen schreven Sean en ik SlimRenoveren in bij de Kamer van Koophandel en kon het grote avontuur beginnen.

Hobbels en hindernissen

Zou ik het zelf aandurven om een opdracht te geven aan twee jonge mensen met een vernieuwende visie? Zou ik hun inspirerende kijk op innovatie en opschaling in de renovatiemarkt en renovatieconcepten zwaarder vinden wegen dan het gebrek aan praktijkervaring en track record? JA, maar alleen als de visie helder en concreet genoeg is en mij aan zou spreken.

Daar hield ik aan vast en bleef altijd geloven in mijn visie. Steeds meer opdrachtgevers deden hetzelfde en gaven mij de kans om het in de praktijk te bewijzen. Vol enthousiasme en overgave stortte ik me van de ene uitdaging in de andere met mooie resultaten en zeer tevreden opdrachtgevers tot gevolg. Hard werken, heel het land door reizen, lange dagen maken en ook vele weekenden doorwerken. Ik voel me verantwoordelijk voor de opdracht die ik aangegaan ben en ga voor maximaal resultaat. Soms nog wel fanatieker dan de opdrachtgever. Tel daar nog bij op dat ik een enorme perfectionist ben en u kunt zich voorstellen dat dit veel vergt van jezelf. En toch zou ik het voor geen goud willen missen. 

Hart voor de zaak

Ik ben niet met SlimRenoveren begonnen om veel geld te verdienen. Ik wil mijn droom najagen, het verschil maken en hiermee een leuk leven kunnen leiden. Ik wil weten waar ik het voor doe en de directe effecten van mijn werk kunnen zien. Ik heb laten zien dat je als kleine speler grote veranderingen teweeg kunt brengen, zelfs in een traditionele sector als de bouw. We zijn er echter nog niet, er is nog veel werk te verzetten. Daarom ben ik blij dat de beweging van vernieuwers in de bouw groeit en het kantelpunt nabij is. We moeten blijven vernieuwen en zoeken naar verbetering. Maar nog belangrijker is de passie vinden in wat je doet en commitment hebben voor je werk. Wanneer je een stip op de horizon zet en hier vol overgave voor gaat vechten dan komen de centen vanzelf!

Yellow brick road

Vergelijk mijn verhaal eens met de Yellow Brick Road uit 'The Wizard of Oz'

En zo timmer ik aan de weg met SlimRenoveren, steentje voor steentje, altijd met veel liefde en plezier. De weg leidt naar een echt duurzame woningvoorraad. Verdwalen kan niet, wel kan iedereen de weg bewandelen in zijn of haar eigen tempo, met of zonder omzwervingen of tussenstops. Ik help graag mee om het tempo te bepalen en je de juiste stappen te laten zetten op deze weg. En aan het einde van die weg? Daar wacht een duurzame toekomst met tevreden bewoners en die leefden nog lang en gelukkig!

PS. Ziet u de overeenkomst tussen Doris en Dorothy?

Bekijk ook de uitslag en jurymotivatie van de Duurzame Bouwvrouw verkiezing 2015

Terug naar nieuws & blogs

afbeelding 146