SlimRenoveren maakt op deze webpagina zo beperkt mogelijk gebruik van cookies. Meer informatie

afbeelding 299

10 - 2 - 2023

De Energie Bespaar Game @thuis is gestart!

Welke acties in jouw woning en gedrag zorgen voor extra energiebesparing? Hoe doen je buren dat eigenlijk? Welke aanpassingen leveren nu echt wat op? Wat kun je zelf doen en wat met anderen? De Energie Bespaar Game helpt bij het beantwoorden van deze vragen. De eerste ronde is op 10 februari gestart in de regio Renkum met zowel huurders als woningeigenaren. Ben je benieuwd?

Lees meer...

afbeelding 292

2 - 2 - 2023

SlimRenoveren gaat versnellen

Om te vermenigvuldigen, moet je kunnen delen. Daarom evolueert SlimRenoveren naar een sterk netwerk van professionals die thuis zijn in de energietransitie in de woningbouw. Samen pakken we door om de transitie op gang te brengen en corporaties, bouw- en onderhoudsbedrijven en toeleveranciers te helpen innoveren, opschalen, voorbereiden en uitvoeren. Hoe we dat doen?

Lees meer...

afbeelding 271

1 - 1 - 2021

Welkom Tom!

Samen met een aantal andere Bouwkundestudenten reageerde Tom enthousiast op onze oproep: 'SlimRenoveren zoekt student met een missie'. In plaats van een kop koffie op kantoor voerden we deze keer en voor het eerst alle kennismakingsgesprekken online. Even wennen, maar het werkte super! Inmiddels werkt Tom al sinds januari bij ons als werkstudent en hebben we hem ook eindelijk live kunnen ontmoeten. Nu we weer af en toe achter onze laptop vandaan mogen om een afspraak op locatie te doen, zal Tom soms meegaan om ons werkveld en onze klanten te leren kennen. Wellicht komt u hem dus binnenkort een keer tegen.

afbeelding 239

18 - 6 - 2019

Tien jaar SlimRenoveren

Vandaag precies tien jaar geleden… Toen presenteerden wij trots ons afstudeeronderzoek over schilrenovatie én schreven we SlimRenoveren in bij de Kamer van Koophandel. Met een mooi eindcijfer op zak en haast nul praktijkervaring gingen we aan de slag om de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad te versnellen. De afgelopen tien jaar waren enerverend, spannend, niet altijd even gemakkelijk, maar brachten ons absoluut verder. Tijd voor een terugblik en blik vooruit...

Lees meer...

afbeelding 213

24 - 10 - 2017

Indianenverhalen

Al jaren constateren we in de bouw dat kennis en ervaring over nieuwe regelgeving, innovatieve technologieën en nieuwe procesvormen maar langzaam tot de bouwkolom doordringt. Veranderen is moeilijk, spannend en verstoort het primaire proces in de bouwkolom. Dat blijkt een ideale voedingsbodem voor indianenverhalen in de markt. In een nieuwe blog voor Renda gaat Sean hier nader op in.

Lees meer...

afbeelding 207

29 - 6 - 2017

Eerste BUMs geplaatst in Renswoude

In Renswoude zijn in juni de eerste zes Badkameruitbuikmodules geplaatst. Zes woningen aan de Van Reedeweg werden in tien werkdagen voorzien van een nieuwe badkamer die twee keer zo ruim is. Daardoor kon op de slaapverdieping een toilet worden gerealiseerd en kunnen de bewoners hun wasmachine voortaan in de badkamer plaatsen. De bewoners konden slechts twee dagen geen gebruik maken van hun badkamer!

Lees meer over de Badkameruitbuikmodule

Lees het artikel in het AD

afbeelding 188

22 - 3 - 2017

Lekker complex!

De renovatiesector wordt gekenmerkt door projecten met een lange doorlooptijd en een hoge werkdruk. Corporaties, bouwers en toeleveranciers hebben door de jaren heen een minutieus fijngeslepen werkproces ontwikkeld, waarbij iedere schakel in het traject een duidelijke taak en werkwijze heeft. Van calculatie tot aan vergunningsaanvraag en van bestek tot investeringsbesluit heeft iedereen een eigen rol in het volgordelijke proces en werkt men volgens vaste patronen. Werkt dat ook wanneer je gaat innoveren?

Lees meer...

afbeelding 185

21 - 2 - 2017

Nul op de Meter complex SSW opgeleverd

De Nul op de Meter transformatie van het SSW appartementencomplex aan de Mr. Samuel van Houtenweg in De Bilt is achter de rug. Afgelopen weekend werd het complex feestelijk geopend. In de afgelopen maanden hebben de naoorlogse portiekwoningen een spectaculaire metamorfose ondergaan, waardoor de flats er weer als nieuw uit zien. Daarmee is het eerste Nul op de Meter appartementencomplex in de provincie Utrecht een feit. De woningen zijn voorzien van een nieuwe schil, ruimere balkons, nieuwe installaties en zonnepanelen op het dak. SlimRenoveren ondersteunde het team van SSW in de planvorming, de uitvraag en het organiseren van de bewonersparticipatie.

Lees meer over het project

Lees het artikel in het AD 

afbeelding 181

31 - 1 - 2017

Minder reiskilometers en reistijd: SlimRenoveren start Kilometerchallenge 2017

Staat u ook zo veel in de file? Met projecten door heel Nederland reizen wij aardig wat af. In 2016 is de filedruk flink toegenomen en die zal alleen maar groter worden in de komende jaren. Wij zijn fan van Nul op de Meter, maar zeker niet van Nul op onze Snelheidsmeter. Nu kunnen we met z’n allen blijven mopperen op die files terwijl we iedere dag massaal achteraan sluiten, maar we kunnen er ook iets aan proberen te doen. Daarom starten wij vandaag met onze Kilometerchallenge. Doet u ook mee?

Lees meer...

afbeelding 157

21 - 10 - 2016

Total cost of ownershit

Nee, dit is geen spelfoutje… In mijn dagelijkse werkpraktijk kom ik het begrip Total Cost of Ownership (TCO) maar al te vaak tegen. Corporaties gebruiken het als opdrachtgever (en melden trots dat ze op basis van TCO aanbesteden) en de bouwbedrijven streven in hun mooie plannen naar ‘een optimale TCO’. Kortom: Total Cost of Ownership is een hot item in de bouwkolom en iedereen vindt het belangrijk. Maar wat is het nu echt en hoe kun je ermee rekenen?

Lees meer...

afbeelding 153

12 - 10 - 2016

BIK Challenge: corporaties kiezen consortia voor renovatie-uitdagingen

Vanavond is de BIK Challenge in Noord-Holland afgesloten. Vijf coroporaties brachten vijf maanden geleden een renovatie-uitdaging in in deze Challenge. Vervolgens hebben negen verschillende consortia van aanbieders in intensieve samenwerking antwoorden geformuleerd op basis van deze vraagstukken. SlimRenoveren is procesbegeleider geweest voor twee consortia, waarvan er uiteindelijk één door de betreffende corporatie is geselecteerd om het projectvoorstel te gaan uitwerken. Gefeliciteerd team EnergiQ!

Lees meer...

afbeelding 93

12 - 4 - 2016

BUM gepresenteerd op de Renovatiebeurs

Vandaag is op de beurs Renovatie & Transformatie een nieuw product voor badkamerrenovatie gelanceerd: de BadkamerUitbuikModule (BUM). De BUM stelt corporaties in staat om rijwoningen binnen twee dagen te voorzien van een nieuwe, tweemaal ruimere badkamer.

Lees meer...

afbeelding 119

7 - 3 - 2016

Renda: Aan de andere kant van de uitvraag

Artikel over de Renda workshop 'Het nieuwe opdrachtgeven' op 1 maart 2016. Opdrachtgevers en opdrachtnemers gingen hierin met elkaar de uitdaging aan om de ideale uitvraag vorm te geven.

Lees het artikel...  

 

afbeelding 138

5 - 10 - 2015

Aanbesteden in 2015: cultuurverandering gevraagd

Artikel over vernieuwend aanbesteden in relatie tot de werkcultuur in Renda. 

Lees het artikel op Renda (inlog vereist)

afbeelding 140

Doris 2e plaats bij Duurzame Bouwvrouw 2015

Afgelopen donderdag 24 september is de uitslag van de publieks- en de jurystemming van Duurzame Bouwvrouw 2015 bekend gemaakt tijdens het seminar ‘De Groene Uitdaging’ van de Dutch Green Building Week. Bij de publieksstemming is Doris op de eerste plaats geëindigd en na het juryoordeel heeft zij uiteindelijk een verdiende 2e plaats gekregen in de uitslag van de verkiezing.

Lees meer...

afbeelding 147

29 - 9 - 2015

Het land van SlimRenoveren

Er was eens…Een pas afgestudeerde bouwkundestudente die samen met een studievriend haar eigen bedrijf oprichtte. Ze had niets, geen geld, geen dichtgetimmerd businessplan, geen financiering.. Maar ze had wel een droom, een visie en een ijzersterke wil om die te gaan realiseren. Ze zou de bouw wel eens laten zien hoe het anders en duurzamer kan!

Lees meer...

afbeelding 149

1 - 9 - 2015

Appels en peren vergelijken: niet erg als je om fruit vraagt

Opdrachtgevers willen in hun selectie geen appels met peren vergelijken. Het centraal stellen van de inschrijfprijs bij een aanbesteding voelt dan lekker veilig. Je weet daarmee precies wat je krijgt, maar ontneemt jezelf ook de kans om je te laten verrassen. Stel je eens voor dat je bij een aanbesteding kunt kiezen tussen appels en peren. Wat vindt u het lekkerst?

Lees meer...

 

Lees alle Up-to-date nieuwsbrieven

Vanaf de start van SlimRenoveren in 2009 tot nu: in ons archief vindt u alle Up-to-date nieuwsbrieven die tot nu toe zijn verschenen. 

Naar het archief